7. joulukuuta 2016

Tallinnan joulutori


Piipahdimme Tallinnan joulutorilla viikonloppuna. Itsenäisyyspäivän yhteyteen sai mukavan pienen loman pitämällä itsenäisyyspäivää edeltävän maanantain vapaata, joten tartuimme tilaisuuteen ja otimme suunnan kohti Tallinnaa ja joulutoria.

Joulutori järjestetään vanhankaupungin Raatihuoneentorilla ja siellä on tarjolla erilaisia ruokia, glögiä, koristeita, matkamuistoja, lahjatavaraa ja käsitöitä. Viikonloppuisin torilla on myös ohjelmaa ja koska tulimme Tallinnaan sunnuntaina, ehdimme nähdä muutaman tanssi- ja musiikkiesityksen. Torilla oli myös mahdollisuus tavata joulupukkia: pukilla oli konttori kauniisti koristellussa puumökissä torin laidalla. Torin keskelle oli pystytetty suuri valoilla ja palloilla koristeltu joulukuusi, joka näytti hurjan kauniilta varsinkin illan hämärryttyä. 

Torialue ei ole kovin laaja, eikä sen kiertämiseen välttämättä tarvitse paria tuntia enempää. Me olimme kuitenkin Tallinnassa yön yli ja aikaa riitti torin kiertämiseen useampaankin kertaan ja vielä sopivasti vähän muuhunkin. Suurempia ostoksia en tehnyt torilta, mutta ostin noita alemmassa kuvassa näkyviä kovia karkkeja ja maistelin ruoka- ja glögikojujen antimia. Ostin myös kuvan huopaisen tonttukoristeen, mutta en torilta vaan eräästä vanhankaupungin matkamuistomyymälästä. Tonttu on ihan pieni ja sen saa roikkumaan hatussa olevasta narusta vaikka kuusen oksalle.

Pieni loma toi tarpeellista piristystä loppuvuoteen: arkiset asiat saattoi hetkeksi jättää taka-alalle ja siirtää aivot lomamoodiin. Vielä olisi reilu pari viikkoa jouluaattoon. Kaikenlaista pientä jouluista puuhaa olisi vielä hauska ehtiä ennen joulua, katsotaan mihin kaikkeen into ja aika riittää.

2 kommenttia:

  1. Mekin kävimme tuolla Tallinnan torilla toissa vuonna. Se on kivan lyhyen matkan päässä ja sieltä löytyy monta pientä liikettäkin torin lisäksi. Tänä vuonna kävimme tutustumassa Prahan joulutoriin ja sen ympäristöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Tallinna on kyllä nätti ja kätevän lähellä:) Ja mekin kävimme Prahassa juuri viime keväänä. Se on kaunis kaupunki ja varmasti ihanan tunnelmallinen myös näin joulun alla.

      Poista