27. joulukuuta 2016

Joulunpyhät ja lämmittävä omenasiiderijuoma

Niin vain vierähtivät joulunpyhät. Ne menevät aina niin nopeasti ja jättävät jälkeensä ilon ja tyytyväisyyden sekaista haikeutta. Haikeus, sekin kuuluu jouluun :)

Joulunpyhiini kuului leppoisaa oloa, hyvää ruokaa, neulomista sohvan nurkassa, kynttilän liekin lepatusta ja hiukan myös ulkoilua auringonpaisteessa. Sää ei joulun aikaan näyttänyt talvisinta puoltaan ja aattona taitoimmekin matkaamme joulukylään sateen ropistessa auton tuulilasiin. Tapaninpäivänä aurinko kuitenkin suostui näyttäytymään ja pääsimme ulkoilemaan kauniissa, vaikkakaan ei kovin talvisessa säässä. 

Kuvassa Antellin herkullinen joulutorttu ja lämmin siiderijuoma, joita nautiskeltiin aatonaaton iltana. Juoma on minusta talvinen, ei pelkästään jouluinen, ja se sopisikin juotavaksi vaikka pakkassäässä ulkoilemisen jälkeen. Eli niitä pakkassäitä odotellessa:)

Lämmin siiderijuoma (kahdelle tai kolmelle)

  • 1 pullo kuivaa omenasiideriä
  • 1 dl omenamehua
  • 3 rkl tummaa sokeria
  • 2-3 kanelitankoa

Sekoita juoman aineet kattilassa ja kuumenna höyryävän kuumaksi, mutta älä keitä. Poista kanelitangot ja tarjoile halutessasi rusinoiden ja manteleiden kanssa. Minulla sattui olemaan kaapissa vain mantelirouhetta kokonaisten manteleiden tai lastujen sijaan, joten sillä mentiin :)

Mukavia vuoden viimeisiä päiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti