25. marraskuuta 2018

Origamitähtiä

Joulunalusaika inspiroi minut askartelemaan kaikenlaista. Usein koko vuosi saattaa muuten mennä ihan muiden harrastusten parissa, mutta joulun alla kaivan askartelutavarat esiin ja istun iltojani näperrellen sohvan nurkassa. Origami on jälleen yksi taiteenlaji, jota haluaisin osata enemmän. Innostun siitä tasaisin väliajoin (enkä aina edes joulun alla), mutta vielä taitoni ovat aika perustasolla. Nämä tähdet olivat kuitenkin aika helppo projekti, kunhan hommasta pääsi jyvälle. Ohjeen näihin tähtiin katsoin YouTubesta Easy Origami -kanavalta. Linkki ohjeisiin tässä. Käytin tällä kertaa ihan oikeaa origamipaperia, mutta tähdistä tulisi varmasti kauniita myös kierrätysmateriaaleista tehtynä, vaikkapa sanomalehdestä tai vanhoista kirjansivuista. Tähdet sopisivat mielestäni hyvin kuusenkoristeiksi tai vaikka kortteihin. Katsotaan, mihin käyttöön omat tähteni vielä tässä joulun alla päätyvätkään.

Marraskuu alkaa lähestyä loppuaan. Nyt onkin ollut jo ihania pakkaspäiviä ja vaikka lunta ei olekaan, tuo kuurainen maa hiukan talven tuntua pimeään syksyyn. Ensimmäiset glögit on jo juotu, torttuja syöty ja pikkujouluissakin käyty. Kyllä vain joulun tunnelman jo tuntee!

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hihii, kokeilin itsekin. Ei ole ihan helppoa tehdä siistiä jälkeä! :D Nyt arvostan sinun kauniita tähtiäsi vielä enemmän.

   Poista
  2. Oi, kiva, että innostuit kokeilemaan!:) Ei se ihan helppoa ole saada siistejä taitteita aikaan, eikä minunkaan tähteni täysin moitteettomia ole. Totta puhuen mokasin kaksi ensimmäistä tähteäni täysin leikkaamalla paperin kahteen osaan siinä vaiheessa, kun paperista muotoillaan viisikulmiota ohjeen alkupuolella:) Mutta ehkäpä harjoitus tekee mestarin :)

   Poista
 2. Mahtavan upeat origamitähdet. Eräs ystäväni näytti kerran miten tehdä origamikukkia ja hänellä oli oikeaa origamipaperia, joten olen kerran saanut katsoa ja kokea tuota touhua. Hieno yksinkertainen taito. Voisi tosiaankin kokeilla kierrätysmateriaaleistakin, kuten sanot. Askartelu on kivaa minustakin joulunaikaan 🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kukkia voisinkin myös opetella taittelemaan. Toivottavasti tämä origami- ja askarteluinnostus kestäisi tällä kertaa joulun ylikin! :)

   Poista