19. marraskuuta 2018

Pähkinänsärkijöitä ja pieniä jouluvalmisteluja

Hyvää alkanutta viikkoa! En haluaisi aloittaa tätäkin kirjoitusta päivittelemällä sitä, miten aika rientää, mutta tässä sitä taas ollaan. Taas ollaan viikko lähempänä joulua ja marraskuukin on jo voiton puolella! Kohta käsillä ovat ihanat joulukuun päivät ja toivottavasti säätkin tästä pikkuhiljaa muuttuisivat talvisempaan suuntaan.

Viime viikko vilahti silmissä ja sen teema olivat pähkinänsärkijät. Tampere-talossa esitettiin viikonloppuna Pähkinänsärkijä-balettia, ja jo aikaisin syksyllä päätin, että sinne on päästävä. Pähkinänsärkijän tarina sijoittuu jouluaattoon ja teoksessa on satumaista joulun tunnelmaa. Tykkäsin erityisesti ensimmäisestä näytöksestä: lavasteet olivat kauniit ja ihanan jouluiset ja taidokkaat tanssijat ja jouluinen tarina veivät mukanaan. Toinen näytös ei ehkä ollut aivan yhtä mukaansatempaava, vaikka se sisälsikin tuttuja musiikkeja ja taidokasta tanssitaidetta. Kaiken kaikkiaan siis kuitenkin hieno kulttuurielämys joulun odotukseen!


Kuvassa näkyvät myös hankkimani pähkinänsärkijäkoristeet. Olen tällaisista haaveillut jo jonkin aikaa ja tartuin tilaisuuteen, kun tämä joukkio tuli vastaan nettikirppiksellä. Nämä kaverit on siis tarkoitettu pelkästään koristekäyttöön, ilmeisesti aidoilla pähkinänsärkijöillä voisi ihan oikeastikin rikkoa pähkinänkuoria.


Viime viikolla tein myös ensimmäisiä jouluvalmisteluja. Heti maanantaina istutin amarylliksen sipulit ja nyt jännitän, miten niiden kasvatus onnistuu. Minulla on kaksi vähän erikoisempaa versiota amarylliksesta: raidallinen "Ambiance" ja kerrottu "Sweet Nymph", josta näkyy jo pienen pieni kukkavarren (tai lehden) alku. Ymmärtääkseni amarylliksen kukittamisen ei pitäisi olla vaikeaa, jos malttaa olla kastelematta liikaa, joten toivon parasta!

Ja toinen pikkuruinen jouluvalmisteluni oli jouluisen taustakuvan vaihtaminen puhelimeeni. Hauskasti saa jouluista tunnelmaa arkisiin päiviin näin ihan minimaalisella vaivannäöllä :) Nyt taidan jatkaa iltaani Jouluradion parissa, tänä iltana soi kanava Happy Holidays! Palataan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti