3. marraskuuta 2018

Porkkanamuffinit

Syksy on minulle porkkanaleivonnaisten aikaa ja tällä kertaa leivoin porkkanamuffineja. Sara Villa Emilia -blogista jätti piimäkakkupostaukseeni kivan kommentin, jossa hän kertoi leipovansa porkkanamuffineja omasta sadosta ja siitä innostuneena päädyin itsekin leivontapuuhiin.



Tein muffinit mukaillen Suklaapossun Helpot ja mehevät porkkanamuffinit -ohjetta. Muokkasin taikinaohjetta hiukan ja tein eri kuorrutteen kuin alkuperäisessä ohjeessa. Kirjoitan muokkaamani ohjeen tähän alle. Ohjeen mukaan tehtynä muffineita tulee 10 kappaletta.

Mehevät porkkanamuffinit

100g porkkanaraastetta
2 munaa
1 dl taloussokeria
1 dl muscovadosokeria
1 dl rypsiöljyä
1 dl vehnäjauhoa
1 dl kaurajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1,5 tl kanelia
1 tl kardemummaa
ripaus neilikkaa

Kuorrutus:

100 g maustamatonta tuorejuustoa
25 g huoneenlämpöistä voita
100 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja laita leivontakulhoon. Lisää joukkoon munat, sokerit ja öljy ja sekoita. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, mausteet, leivinjauhe ja sooda. Lisää kuivat aineet nesteiden joukkoon ja sekoita. Vuoraa muffinipelti paperisilla muffinivuoilla ja jaa taikina tasaisesti kymmeneen vuokaan. Vuoat saa täyttää melko täyteen. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna muffineiden jäähtyä hetki muffinipellissä ja nosta vähän jäähtyneet muffinit pois pellistä ja anna jäähtyä kokonaan.

Tee kuorrutus: mittaa vatkauskulhoon kaikki kuorrutuksen aineet ja vatkaa noin 3 minuuttia, jotta kuorrutus vaalenee hiukan ja siihen sekoittuu ilmaa. Kuorruta muffinit esim. lusikkaa tai palettiveistä apuna käyttäen.

Nämä muffinit olivat ihanan pehmeitä, meheviä ja mausteisia, juuri sopivia syksyyn ja miksei jouluunkin!

Edit. 10.10.2020: Tein muffineja uudelleen tänään ja tällaiset huomiot tein: sokerin määrää voi vähentää reilusti, hyviä tulee vaikka laittaa vain noin 1 dl sokeria. Mausteita voi laittaa reilumminkin ja kardemumma maistuu muffineissa tosi hyvältä. Paistoaika oli tällä kertaa n. 15 minuuttia, eli kannattaa katsoa ja kokeilla tikulla jo vähän ennen kuin 20 min on kulunut :)

2 kommenttia:

  1. Hihii, minun täytyy nyt googlettaa mitä on muscovadosokeri. Muffinisi näyttävät herkullisilta ja nuo mausteet antavat varmasti ihanan (jouluisen) lisän makuun.
    Minulla on reseptinä tämä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/porkkanamuffinit. Tosi helppo ohje.
    Hyvää Pyhäinpäivän iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos reseptivinkistä, kokeilen ensi kerralla sitä!:) Muscovadosokeri tai vaikka fariinisokeri tuo minusta moniin leivonnaisiin kivan makuvivahteen. Ja muutenkin minusta on hauska välillä soveltaa reseptejä, vaikka varsinkin leivonnassa siinä on aina omat riskinsä :) Mukavaa viikkoa!

      Poista