Syksy on omena-aikaa. Minulla ei ikävä kyllä ole omaa omenapuuta, mutta iloitsen, kun kotimaisia omenia on myynnissä pitkälle loppuvuoteen. Omenat ovat tietysti hyviä sellaisenaan, mutta tänä syksynä olen piilottanut omppulohkot usein tähän hyvään ja helppoon omenapiirakkaan. Tykkään juuri nyt eniten tällaisista nopeista ja helpoista resepteistä, joiden takia ei tarvitse edes kaivaa vatkainta kaapista. Tämä resepti perustuu löyhästi Yhteishyvässä aikoinaan julkaistuun marjapiirakkareseptiin, joka onkin yksi lempipiirakkaresepteistäni (linkki).
Helppo ja herkullinen omenapiirakka
Taikina
- 1 muna
- 1 dl sokeria
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 0,75 dl mantelijauhoa
- 1,25 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- 2-3 omenaa
- 2 tl kanelia
- 1-2 tl sokeria
- 30 g margariinia
- 3 rkl sokeria
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 tl vaniljasokeria
Laita uuni lämpenemään 200°C asteeseen sopivassa välissä.
Pese ja lohko omenat. Levitä lohkot taikinan päälle. Ripottele päälle kanelia ja halutessasi hiukan sokeria. (Sokeria ei välttämättä tarvitse, koska sitä on taikinassa ja kauramurussa.)
Tee kauramuru sekoittamalla kauramurun ainekset yhteen. (Minä teen murun yleensä samassa kulhossa kuin taikinan ylimääräisen tiskin välttämiseksi)
Levitä kauramuru omenalohkojen päälle. Paista piirakkaa 200°C noin 25 minuuttia tai kunnes piirakka saa kauniin kullanruskean pinnan. Tarjoile hiukan jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Vastaleivotun omenapiirakan tuoksuista viikkoa kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti