29. lokakuuta 2018

Halloween-piparkakkutalo

Tänä vuonna en erityisemmin juhli halloweenia, mutta minusta on silti hauska tehdä loka-marraskuussa kaikenlaista halloween- ja kauhuteemaista. Saatan katsella kauhuelokuvia (ei mitään liian pelottavaa) ja viime lauantaina innostuin näpertelemään halloweenaiheisen piparitalon.

Piparitalot teen aina kaupan valmistaikinasta ja viime vuosina olen käyttänyt kokoamiseen ja koristeluun pikeeriä. Tällä kertaa värjäsin pikeeriä mustalla ja oranssilla pastavärillä. Mustaan pikeeriin lisäsin aluksi kaakaojauhetta, jotta nestemäistä väriainetta ei tarvitsisi lisätä niin paljon. Oranssiin laitoin ainoastaan väriainetta ja pikeeristä tuli hiukan liian valuvaa, joten ensi kerralla täytyy muistaa lisätä tomusokerin määrää, jos aikoo värjätä pikeeriä. Värjätty pikeeri myös tummui kuivuessaan ja aluksi harmaalta vaikuttanut pikeeri muuttui mustaksi ja oranssikin väri syveni pastellisesta kirkkaammaksi.


Ja tällainen söpö kauhumaja keittiössäni syntyi. Matalan majan vieressä on pieni hautausmaa, jolla kummittelee niin valkea aave kuin pipariukon luurankokin. Halloweenin kunniaksi majan asukas on kaivertanut suuren kurpitsan koristamaan talon edustaa, mutta jättänyt hämähäkinseitit siivoamatta, sillä nehän vain sopivat juhlan tunnelmaan.

Tämä projekti oli myös ihan hyvää harjoitusta joulua varten: jos vain suinkin ehdin, haluan rakentaa tänä vuonna jouluisenkin piparitalon. Sen tekemiseen vain tarvitsen hiukan enemmän aikaa, koska haluaisin tehdä tänä vuonna hiukan isomman talon kuin viime vuosina olen tehnyt. Saa nähdä kuinka käy :) Ja vaikka tämä halloween-talo ei näytä kovin jouluiselta, se kyllä tuoksuu siltä. Mukava on ollut nuuhkutella jouluista tuoksua jo näin aikaisin syksyllä! 

2 kommenttia:

  1. Tämä on juuri sopivan pelottavaa minun makuuni. :)
    Hieno Halloween-talo ja kurpitsa varsinkin on kerrassaan suloinen.
    Tunnelmallista marraskuuta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tämän talon takia tuskin näkee painajaisia :) Mukavaa marraskuuta!

    VastaaPoista