28. lokakuuta 2018

Virkatut joulupallot

Päivät kuluvat ja joulu hiipii lähemmäs. Eilen laitoin ensi kertaa tänä vuonna joululaulut soimaan. En palannut vielä omien joululaulusuosikkieni pariin vaan kuuntelin Spotifyn Uudet joulubiisit -listaa. Olisi kiva löytää taas uusia joululaululemppareita. Viime vuonna suosikkien joukkoon pääsi Haloo Helsingin Joulun kanssas jaan.

Iltojeni iloksi olen myös virkkaillut joulupalloja. Jokainen näistä palloista on erilainen ja olenkin vähän hakenut ja testaillut mikä versio olisi toimivin. Näistä tuo pienin on eniten pallon muotoinen ja kaksi isompaa vähän litteämpiä. Väriversioista oma suosikkini on tuo violetin ja punaisen yhdistelmä. Täytin pallot vanulla, mutta jotkut ovat tehneet vastaavia palloja vanhojen muovisten joulupallojen tai styroxpallojen ympärille. Sillä tavalla tehden palloista saisi ainakin täsmällisemmän muotoisia :)Käytin pallojen tekemiseen kaikenlaisia ohuita jämälankakeriä. Kutakin väriä tarvitsee aika vähän, joten suht' pienetkin kerät riittävät. Olen itse aika lailla aloittelija virkkauksessa (olen enemmän neulomisen ystävä), mutta tällaiset pienet projektit onnistuvat yleensä ihan hyvin. Tosin virkattujen silmukoiden laskeminen tuntuu olevan minulle ihan mahdotonta ja senkin takia kahden täsmälleen samanlaisen pallon tekeminen on minulle hiukan haasteellista :) Näitä kuitenkin ajattelin tehtailla vielä jokusen lisää. Näitä voisi ripustaa kuuseen tai kehykseen tai vaikka ovenkahvaan. Väriyhdistelmiä muokkaamalla näistä saisi myös hyvin eri tyylisiä: perinteiset puna-valko-vihreät näyttäisivät varmaan aika kivoilta. Jos tämänkaltaisia palloja haluaa kokeilla virkata itse, Lankavan sivuilta löytyy vähän vastaavien pallojen ohje: https://www.lankava.fi/OHJE-Virkattu-joulupallo.

Lokakuu lähenee loppuaan. Tuntuu, että syksy on mennyt hirmuista vauhtia. Marraskuussa onkin kovasti kaikenlaista puuhaa tiedossa, mutta monia ihan mukaviakin juttuja, kuten vanhat kunnon Tampereen käsityömessut. Saapa nähdä löytyisikö sieltä uusia jouluisia askarteluideoita! Mukavaa lokakuun viimeistä sunnuntaita, pysykäähän lämpiminä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti