1. joulukuuta 2016

Hyvää joulukuuta!

Niin vain pyörähti joulukuu käyntiin, ei uskoisi miten nopeasti syksy on vierähtänyt. Joulukuu on ihanaa aikaa: joulu on jo ihan lähellä, mutta ei kuitenkaan vielä täällä. Nyt voi hyvillä mielin virittäytyä jouluiseen mielentilaan ja iloita näistä tunnelmallisista joulukuun päivistä.

Sääkin on ollut upean talvinen viime päivinä. Lumen narina kenkien alla ja poskia kipristävä pikkupakkanen luovat juuri sopivan tunnelman joulun odotukselle. Luminen maisema on kuin koriste itsessään ja meillä kotonakin lisääntyy jouluinen tunnelma jouluvalojen myötä. Virittelin lyhyen jouluvalosarjan lyhtyyn ja nostin kirjahyllyyn. Pienet valot tuovat lämmintä tunnelmaa pimeään talveen ja luulenkin, että tätä koristetta en siivoa vielä loppiaisena pois vaan annan sen ilahduttaa minua koko pitkän, pimeän talven ajan.

Joulukuu tarkoittaa myös sitä, että Ylen joulukalenteri Jäätävä seikkailu pyörähti käyntiin. Vilkuilin ensimmäisen jakson tuossa iltasella ja sehän vaikutti aika mukavalta. Jostain syystä en silloin kaksi vuotta sitten katsonut kuin ihan muutaman jakson Porokuiskaajan arvoitusta, jolle tämänvuotinen kalenteri on ilmeisesti jatkoa. Olen jotenkin erityisesti tykästynyt Toljanterin joulukalentereihin: tykkään niiden tunnelmasta, lavasteista, lämpimästä huumorista ja hassuista hahmoista. Mutta ajattelin ainakin yrittää katsella myös tämän uusimman joulukalenterin, jos en ihan joka päivä niin ainakin sitten jälkikäteen Areenasta.

Toivottavasti sielläkin ollaan jouluisella mielellä! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti