1. joulukuuta 2020

Joulukuun ensimmäinen

Ihana joulukuu on taas täällä! Joulukauden paras aika on mielestäni tässä joulukuun alkupuolella. Arkiset päivät tuntuvat näin joulukuussa aina hiukan tavallista hohdokkaammilta (tosin tänä vuonna tavallinen arki on tietysti erilaista kuin koskaan ennen). Nyt on mukava suunnitella vielä pieniä jouluisia puuhia, leipomisia ja askarteluja, korttien lähettämistä. Harmillisesti joulutorit ja sen sellaiset taitavat tänä vuonna jäädä enimmäkseen (tai kokonaan) väliin.

Vuoden ensimmäiset joulutortut leivoin viime viikonloppuna, vähän niin kuin ensimmäisen adventin kunniaksi (omenamarmeladilla). Muita jouluisia leipomuksia en ole vielä tehnyt, mutta suunnittelen ainakin maustekakun leipomista ja ehkä jonkun joululeivän (ja sen piparitalon). Jos osan näistä saa tehtyä, niin hyvä :)

Partiolaisten joulukalenterista ensimmäisen luukun sai avata jo ensimmäisenä adventtisunnuntaina. Tykkään kalenterin piirrostyylistä ja siitä, että luukkujen takaa paljastuu aina jotain, mikä täydentää kuvaa. Kalenterin on kuvittanut Christel Rönns, ja hänen muutkin kuvituksensa ovat kyllä hurmaavia (www.christelronns.com).

Minulla on myös suklaakalenteri puisessa luukkukalenterissani. Valkkailin sinne taas lempikonvehtejani, kuten olen tehnyt jo kai parina viime vuonna. Vähän nostelin myös lisää koristeita esille sunnuntai-iltana. Kaikenlaista koristelaatikoihin vielä jäikin, mutta katsotaan, vieläkö koristelu jatkuu. Kynttelikkö ainakin jäi laittamatta, sen haluan kyllä johonkin sovittaa:)

Näihin joulukuun alun tunnelmiin tällä kertaa. Toivon kaikille tunnelmallisia joulukuun hetkiä!

10 kommenttia:

 1. Juuri tuolla tavalla hiljaa hissutellen ja joulunodotuksesta nauttien tykkään minäkin edetä. Kaksi luukkua aukaistu molemmista joulukalentereistani 🎄 Miten ihastuttava sana muuten tuo "konvehti" ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pikkuhiljaa ja pienin askelin, se on minustakin kivoin tapa odottaa joulua. Ja konvehti on kyllä hyvä sana, taipuu niin mukavasti😊

   Poista
 2. Partiolaisten kalenteri on kyllä kiva. Tykkään. Tänä vuonna minulla ei kyllä sitä ole itsellä. Näen kyllä luukut töissä päivittäin :) Joulukuu on kyllä tunnelmallista aikaa. Tänä vuonna kyllä vähän erilaista tosiaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, partiolaisten kalenteri on hauska. Se roikkuu minulla työpöytäni yläpuolella ja kivasti katse osuu siihen monta kertaa päivässä🙂 Mukavia joulukuun päiviä ja kiva kun kommentoit!🙂

   Poista
 3. Lindtin suklaajoulukalenteri vaikuttaa hyvältä! Tavallisesta kalenterisuklaasta en pidä, mutta tätä uskaltauduin testaamaan. Lisänä perinteinen hilekuvakalenteri! ✨
  Mukavaa joulukuun alkua! ☃️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se peruskalenterisuklaa on kyllä usein aika kamalaa:) Lindtin suklaa taas on hyvää, varmasti toimii kalenterinakin. Minä olen muutamana vuonna haaveillut Chjokon suklaakalenterista, mutta en ole raatsinut ostaa, vaan olen tyytynyt vähän pienempään konvehtirasiaan heiltä, ja niin tänäkin vuonna:) Mukavaa joulukuuta!

   Poista
 4. Kyllä sinun kuvasi ovat sitten ihania. Varsinkin ensimmäinen kuva on tulvillaan taianomaista joulutunnelmaa. 🎄
  Joulukalenterin kuvitus on tosiaan veikeä.
  Hyvää adventinaikaa! ✨

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos, Sara:) Kuvaaminen tuntuu usein aika hankalalta, mutta välillä asiat loksahtavat kuvassa kohdilleen:)
   Ja olen kyllä yhä tykännyt partiolaisten kalenterista ja sen huolella tehdystä kuvituksesta:) Tunnelmallista joulun aikaa!

   Poista
 5. Tunnelmallista joulunodotusta!💜

  Poikkeaako sinun joulunvietto jollain tavalla tänä vuonna?

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin! Vähän on vielä joulusuunnitelmat auki, mutta yleensä ollaan aika pienellä porukalla vietetty aattoa ja joulunpyhiä, ja toivottavasti sellaiseen on mahdollisuus tänäkin vuonna. Pikkujoulut ja sen sellaiset menot toki jäävät väliin. Mutta tuleehan niitä taas uusia jouluja:)

   Poista