20. marraskuuta 2020

Joulunodotustunnelmia

Hei vain, ja mukavaa marraskuuta! Aika kuluu kuin siivillä, ja on käsittämätöntä, että joulukuu alkaa jo reilun viikon päästä. Toisaalta vuosi tuntuu kestäneen ikuisuuden, mutta toisaalta jotkin tammikuussa tapahtuneet jutut tuntuvat tapahtuneen vasta ihan äsken. Mutta joulua kohti mennään joka tapauksessa. Tähän postaukseen olenkin koonnut muutamia jouluisia asioita, joita olen tässä viime aikoina tunnelmoinut.

Kahvisyötävät vaihdoin jouluisiin tässä jossain kohtaa marraskuuta. Annas polka-piparit ovat tämän vuoden suosikkeja. Isänpäiväksi tein suklaatryffeleitä suunnilleen tällä ohjeella. Hyviä on, ja makeita, ei tarvitse montaa syödä kerralla:) Näitä pitää tehdä vielä toinen satsi jouluksi.

Mainitsin jossain postauksessani lukevani Agatha Christien Simeon Leen testamenttia ja sainkin sen jo jokin aika sitten luettua. Melkein heti siihen perään katsoin saman elokuvan Areenasta. Kirjassa jouluista tunnelmaa oli aika vähän, mutta elokuvassa pikkuisen enemmän. Hercule Poirot ei vaikuta jouluihmiseltä ja tapahtumat kirjassa ja elokuvassa kiertyvät tietysti enimmäkseen rikoksen ympärille, joten pelkän joulutunnelman vuoksi luku- tai katselupuuhiin ei kannata ryhtyä. Mutta Poirot'n ystäville suosittelen:) Elokuva poistuu Areenasta jo 23.11.2020, joten nopeasti katselupuuhiin, jos haluat ehtiä. http://areena.yle.fi/1-2187565.

Areenasta olen katsellut myös Juhlamakupaloja, eli Makupalat -ohjelman juhlajaksoja. Makupalat oli ruokaohjelma, jota esitettiin telkkarissa vuosina 1997-2005 ja ohjelma varmaankin on monille tuttu vuosien takaa. En ole varma katsoinko itse ohjelmaa kovinkaan usein silloin vuosituhannen vaihteessa, mutta ainakin viime joulun aikoihin katselin ja koska jaksoissa on niin kotoisan rento meininki, ne kestävät mielestäni kyllä hyvin toisenkin katselukerran:) Nämä ilmeisesti kuuluvat Areenan valikoimiin toistaiseksi. http://areena.yle.fi/1-4498462.

Silläkin uhalla, että tästä tulee nyt ihan Yle-mainos, niin vinkkaan vielä Toljanteri-joulukalenteriäänestyksestä: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/11/05/joulukalenteriaanestys. Äänestysaikaa on 26.11. asti ja Areenaan julkaistaan kaksi yleisön suosikkia tulosten perusteella (tarkemmat tiedot artikkelissa linkin takana). Toljanteri-joulukalenterit ovat minusta ihania ja tunnelmallisia ja olisi kiva saada joskus vielä ihan uusi Toljanteri-tarina. Tänä vuonna uutta joulukalenteria ei kaiketi pystytty kuvaamaan lainkaan, koska telkkarista tulee uusintana vuoden 2014 kalenteri Porokuiskaajan arvoitus.


Halusin tänä vuonna myös paperisen joulukalenterin ja haeskelin netistä sopivaa useampaan otteeseen. Lopulta huutonetistä silmiini osui kivoja postikorttikokoisia kalentereita. Ajattelin tänä vuonna availla luukut tuosta ylemmästä kalenterista, jossa ollaan joulutorilla ja säästää tuon joulupukkiversion ensi vuodelle. Ostin itse asiassa lopulta vielä kolmannenkin paperikalenterin, kun partiolaiset olivat myymässä kalenteriaan joku päivä kun kävin kaupassa. Onpahan luukkuja availtavaksi.


Niin vaan joulu hiipii lähemmäs tänäkin vuonna. Sellainen tuntu on, että aika pienimuotoisesti ja vähällä vaivalla aion tänä vuonna joulua valmistella ja viettää. Piparkakkutalon tekemisestä tosin taas haaveilen, mutta vielä en ole alkanut sen kummemmin suunnitellakaan, joten jää nähtäväksi miten käy:) Hyvää joulunodotusta!

4 kommenttia:

 1. Kivaa joulutunnelmaa sun blogissa ja hyviä vinkkejä. Olemme just saaneet Areenan katselumahdollisuuden telkkariimme. Hih, meilläkin on tuollainen pienen viulun näköinen joulukoriste 🎻 Voi olla että minäkin hankin paperisen joulukalenterin ja vien suomen tunneille niin ulkomaalaiset kurssilaiseni tutustuvat meidän perinteeseen elleivät vielä sitä tunne. 🌲 Itselläni on kaksi "kaupallisempaa" kalenteria hankittuina mutta niistä sitten blogissa... Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pikkuinen viulu ajautui meille muistaakseni anopin koristeiden joukosta, se on oikein soma:) Ja hyvältä kuulostaa joulukalenteriajatuksesi töissä ja vapaalla. Kiva lukea sitten, millaiset kalenterit olet löytänyt, niitä on nykyään joka lähtöön:) Hyvää viikonloppua!

   Poista
 2. Ihania kuvia! Nuo joulukalenterit on just sellasia mistä tykkään. Oi, oi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joulukalentereissa on tosiaan kivaa perinteistä tunnelmaa:) Joulupukin taakse on merkattu Copyright vuodelle 1998, mutta torikalenterin takaa ei löydy vuosilukua. Minulle ne tuovat mieleen lapsuuden joulut 90-luvulla:) Mukavaa viikkoa!

   Poista