21. joulukuuta 2016

Joulukortit


Tänä vuonna tein joulukortit eri tavalla kuin koskaan ennen. Yleensä askartelen kortit perinteiseen tapaan ja esimerkiksi viime vuonna näpersin kortteihin hamahelmi-lumihiutaleita. Tänä vuonna olen kuitenkin ollut innostunut vektorigrafiikasta ja päätin soveltaa tätä innostusta myös joulukortteihini.

Suunnittelin kuvissa näkyvän tonttukuvan Inkscape-vektorigrafiikkaohjelmalla ja tilasin printit valokuvatulostusliikkeestä. Olen lopputulokseen tyytyväinen: paperi oli laadukasta, tulostusjälki terävää ja värit näyttivät kirkkailta ja kauniilta. Tähän tapaan tehty kortti olisi helppo myös lähettää digitaalisesti, jos haluaisi luopua paperisten korttien lähettämisestä.

Enää kolme yötä jouluun. Muutama jouluinen askare odottaa vielä tekijäänsä: aion vielä leipoa ja laittaa vähän ruokaa. Olemme kuitenkin menossa aattona valmiiden herkkupöytien ääreen, joten laatikoiden tai muiden aattoillan herkkujen valmistelusta minun ei tarvitse tänä vuonna juurikaan huolehtia (vaikka mielelläni olisin kyllä aaton ruokien valmisteluun osallistunut enemmänkin). 

Leppoisia joulunaluspäiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti