1. joulukuuta 2018

Joulukuun ensimmäinen ja joulukalentereita

Joulukuu on täällä taas! Syksy on vilahtanut vauhdilla ja viimeistään nyt on aika jouluisten askareiden. Täytyy nyt yrittää tarttua näihin joulunaluspäiviin ja järjestää aikaa kaikelle jouluiselle puuhastelulle ja tunnelmoinnille!

Tänä vuonna minulla on suklaakalenteri isäni tekemässä lokerikkojoulukalenterissa. Tämä joulukalenteri oli minulla jo ihan lapsena ja silloin luukuista paljastui kaikkia kivoja äitini valmistelemia yllätyksiä. Näin aikuisena ostin luukun täytteeksi lempikonvehtejani ja pyysin täyttämään kalenterin valmiiksi joulukuuta odottamaan. Nyt ainakin tiedän, että luvassa on pelkästään oman suuni mukaisia yllätyksiä :)


Ylellä alkoi tänään kalenteri Maukan ja Väykän ensimmäinen joulu. Koska satuin tänään olemaan hereillä niihin aikoihin, katselin ensimmäisen jakson, mutta enpä tiedä tuleeko koko kalenteria tänä vuonna katsottua. Lavasteet olivat minusta hienot, ja tykkäsin jaksossa esitetystä laulusta, mutta muuten ei niinkään iskenyt. Ehkä osittain johtuu siitäkin, että Maukka ja Väykkä eivät ole yhtään tuttuja hahmoja minulle muista yhteyksistä. Areenaan julkaistiin tänään myös Histamiinin joulukalenteri, joka on vuodelta 1980. Histamiinin muistan jostain lapsuuden hämärästä, mutta en ole varma olenko tätä joulukalenteria koskaan nähnyt (ikäni puolesta en ole ainakaan nähnyt ensiesitystä). Joka tapauksessa tämän aion ainakin vilkaista!

Lisäksi haeskelin kivoja blogijoulukalentereita ja tässä pari suosikkiani: Tavaroiden taikamaailma -blogin Pipo-otus avasi tänään blogijoulukalenterinsa ensimmäisen luukun. Tätä aion seurailla pitkin joulukuuta. Myös Kinkkuelämän Jennillä on parikin joulukalenteria, joita voi seurailla Facebookissa ja Instagramissa. Tässä linkki postaukseen, josta voit lukea lisää kalentereista :) Mielelläni seurailisin muitakin blogijoulukalentereita, joten halutessasi vinkkaile minulle kommentteihin omasi tai oma suosikkisi! :) 

Tästäpä se joulun odotus taas saa ihan uutta potkua, kun ollaan jo joulukuussa! Tunnelmallisia joulukuun ensimmäisiä päiviä kaikille!

6 kommenttia:

 1. Tuollaisesta puisesta lokerikkojoulukalenterista minäkin haaveilen... Sen voisi sitten jättää tuleville polville rakkaaksi perinnöksi. :)
  Meille on nyt saatu ensilumi, juuri sopivasti Adventin ja joulukuun alussa. Ihanaa joulunodotusta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nämä vanhat, täynnä muistoja olevat jouluesineet ovat kyllä parhaita ja niitä kaikkein rakkaimpia :)
   Meillä vielä lunta odotellaan, toivottavasti joulukuun aikana sitä sataisi tännekin! Ihanaa ensimmäisen adventin iltaa!

   Poista
 2. Vautsi miten kaunis puinen joulukalenterilokerikko ❤️
  Hyvä idea täyttää joka vuosi uudelleen oman maun mukaisesti.
  Onnellista joulunodotusta 🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, isä on kovasti taitava puutöissä :) Ja näin tosiaan saa juuri sellaisia kalenteriyllätyksiä kuin haluaakin :) Tunnelmallista joulunodotusta!

   Poista
 3. Ihana blogi, tykkään! :) Tervetuloa facebookiin HYGGE -Tunnelmointia ja mielenrauhaa <3 -ryhmään; meillä on toisen yp:mme Sannan tekemä suloinen hyggehenkinen joulukalenteri meneillään monen muun suloisuuden lisäksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! Minäpä tulen tutustumaan ryhmäänne :) Tunnelmallista joulunodotusta!

   Poista