7. joulukuuta 2018

Taatelikakku

Huomasin yllättäen viime joulun aikaan pitäväni taatelikakusta. Jouluni on perinteisesti maistunut enimmäkseen suklaalta ja tilaa muille herkuille on jäänyt usein aika vähän. Viime vuonna kuitenkin valitsin jossain kohtaa kahvisyötäväksi taatelikakkua ja sehän maistui. Suunnittelinkin jo heti viime joulun jälkeen, että ensi jouluna opettelen itsekin leipomaan taatelikakkua ja sehän onkin vallan helppoa. Nappasin ohjeeksi yhden Googlen ensimmäisistä hakutuloksista: Myllyn parhaan reseptin Seijan taatelikakku. Tein kakun taas pieneen kuivakakkuvuokaani, joten puolitin annoksen ja korvasin sulatetun voin rapsiöljyllä.
Kakku on makoisan mehevää ja se säilyy jääkaapissa hyvin, kuten kuivakakuilla on tapana. Siitä on ollut kiva napata palanen kahvin kanssa ja onpa kakkua tarjottu kahvisyötäväksi muillekin. 

Tämän joulun kuivakakkuhommat on varmaan sitten tämän kakun myötä tehty. Ihan siihen jouluaaton tienoille en varmaan viitsi tehdä kakkua, kun sitä kaikkea muutakin syötävää on silloin niin paljon. Keväämmällä voisi tehdä taas lisää kokeiluja: sitruunakakku ainakin muistaakseni on tosi hyvää, mutta jotenkin sitä ei tee mieli syödä näin talviaikaan.

Ja vielä loppuun lahjaostosvinkki Tampereen suunnalle nyt viikonloppuna: Tullikamarilla järjestetään huomenna ja sunnuntaina (8.-9.12.2018) Designtori, mistä voi ostaa kotimaista designia ja käsityötä itselle tai lahjaksi. Kuten olen tainnut aiemminkin mainita, en vaihda kovin monen läheisen kanssa lahjoja, mutta jos jotain haluan ostaa ja antaa, niin mielelläni suosin kotimaista ja käsityötä.

Hauskaa ja tunnelmallista viikonloppua!

2 kommenttia:

 1. Nam! Kakku näyttää herkulliselta. :)
  Ja kuvasi ovat taaskin vallan ihania, erityisesti toinen, jossa näkyy kynttelikkö.
  Joulunodotustunnelmallista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, iso kiitos kivasta kommentistasi :) Jouluntunnelmaa myös sinun viikonloppuusi!

   Poista