31. joulukuuta 2018

Jouluiset päiväni

Joulu on sujunut ihanasti kyläillessä, herkutellessa, lueskellessa, ulkoillessa ja laiskotellessa. Vielä tänään ja huomenna saan lomailla ja joulumielellä, koristeideni keskellä, aion olla loppiaiseen saakka. Tänään halusin kuitenkin pikaisesti palata viime loppiaisena julkaisemaani vuoden 2018 joulusuunnitelmalistaani, ja käydä läpi, miten suunnitelmani toteutuivat. Lyhykäisyydessään listani oli tällainen:
 1. Teen taatelikakkua. 
 2. Aloitan joulupuuhat aikaisemmin.
 3. Harkitsen sähköisten joulukorttien lähettämistä.
 4. Askartelen origamikuusia.
 5. Askartelen pillihimmelin.
 6. Järjestän itselleni joulutunnelmahetkiä. 
 7. Katson enemmän jouluelokuvia.
Kohta yksi listallani oli taatelikakku, ja sitä tosiaan leivoin joulun alla. Herkkua oli ja enköhän ota tavakseni tehdä sitä joka vuosi.


Kohta kaksi oli joulupuuhien aloittaminen aikaisemmin. Tämän kanssa nyt on vähän niin ja näin :) Syys-lokakuussa taisin olla yhä enemmän syystunnelmissa kuin jouluisissa, mutta eipä se haittaa. Ehkä on ihan ok, että joulukausi ei veny kuukausien mittaiseksi, mutta marras-joulukuussa jouluisiin mietteisiin voi uppoutua sitten ihan kunnolla (minkä arjelta ehtii).

Kohdassa kolme mainitsen sähköisen joulukortin ja totta tosiaan sain sähköisen tervehdyksen valmiiksi juuri ennen joulua ja se lähti suurimmalle osalle läheisistä, joita halusin kortilla muistaa. Lähetin myös muutaman perinteisen joulukortin, joihin käytin marraskuussa askartelemiani origamitähtiä. Eli kohta neljä "Askartelen origamikuusia" toteutui sinänsä osittain, että kuusien sijaan askartelin origamitähtiä. Pillihimmelin askartelu sen sijaan jäi kokonaan ensi vuoteen.


Kohdan kuusi joulutunnelmahetket olivat joulun alla yksittäisiä ja ohikiitäviä. Joululaulujen ja doodlailun parissa vietetty ilta oli ehkä yksi joulunalusajan tunnelmallisimmista ja joulutoreilla poikkeilu sai minut jouluiselle mielelle ainakin hetkittäin. Kaipa joulutunnelman löytäminen näin aikuisiällä on aika hankalaa kaiken arkisen puuhan keskellä, mutta sitä kohti taas sitten ensi vuonna.

Ja listani viimeisenä kohtana mainitsin jouluelokuvat. Tänä vuonna katselin seitsemän jouluelokuvaa (joista kaksi olen nähnyt aikaisemminkin):
 • Elf
 • Lumeton joulu
 • A Christmas Carol (1984)
 • Yksin kotona
 • Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu
 • Joulupukki ja noitarumpu
 • Krampus
Uusia suosikkeja tänä vuonna olivat Elf ja norjalainen animaatio Lumeton joulu. Tatun ja Patun jouluinen elokuva oli myös ihan kiva ja varmaan lapsikatsojat siitä saavatkin enemmän irti kuin minä. (Lempilainaukseni kirjasta Tatun ja Patun ihmeellinen joulu on "Minä poltan joulukynttilöitä molemmista päistä saavuttaakseni maksimaalisen joulutunnelman":)


Mukavasti ehdin tänä vuonna tehdä kaikenlaisia joulujuttuja joulun alla ja jouluna, vaikka tietysti näin jälkeenpäin tuntuu, että joulunalusaika vilahti silmissä hurjan nopeasti. Vuoden lempparikoristeita olivat tänä vuonna pähkinänsärkijäkoristeet. Sain vielä joululahjaksi punapaitaisen kuninkaan kokoelmani jatkoksi. Näitä en malttaisi millään laittaa piiloon vuoden ajaksi!

Näihin joulunjälkeisiin tunnelmiin tällä kertaa. Kaipa sitä vähän pitäisi jo tänään suunnata katsetta vuoden 2019 suuntaankin, en voi uskoa, että tänään on jo vuoden viimeinen päivä! Hyvää uutta vuotta kaikille!

2 kommenttia:

 1. Tyylikäs jouluinen postaus. 🌟
  Onnellista uutta vuotta! 🥂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Sara! Ja iso kiitos, kun olet jaksanut kommentoida koko joulukauden ajan :) Onnellista uutta vuotta!

   Poista