17. joulukuuta 2017

Piparkakkutalo

Tämän joulun piparkakkutalo on valmis ja se saakin sopivasti koristaa kotiamme koko joulunalusviikon ajan.
Piirsin kaavat viime torstaina, paistoin osat eilen ja tänään koristelin ja kokosin talon. Aika paljon saa kyllä aikaa kulumaan tähän puuhaan, mutta mukavaahan se on, kun tekee kiireettä. Viime vuoden talon kokoamiseen verrattuna, homma sujui hyvinkin jouhevasti. Tosin talon pienimmät osat pääsivät hiukan palamaan ja pieni ajatusvirhe sattui kuistin sivuseinien kanssa, mutta ei mitään sen pahempaa :) Pikeeri toimii minusta hurjan hyvin talon koristeluun ja kokoamiseen. Kun pikeeristä tekee riittävän paksua, koristeet säilyttävät hyvin muotonsa ja kootessa talon osat kuivuvat paikoilleen varsin nopeasti. Pikeeriä voisi myös värjätä, joten jos pelkät valkoiset koristepursotukset tuntuvat liian pliisuilta, niin väriäkin voisi lisätä.

Ehkäpä sitten ensi vuonna uskaltaudun tekemään taas hiukan haastavamman mallin. Sitten täytyykin varata kaksi pakettia piparkakkutaikinaa, yksi paketti riitti tähän mökkiin juuri ja juuri.

Hyvää alkavaa joulunalusviikkoa!

3 kommenttia:

 1. Hieno piparkakkutalo! Mulla ei riitä noihin kärsivällisyys mutta muiden taloja on aina kiva ihailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Piparitalot kyllä hiukan vaatii kärsivällisyyttä, vaikka ei omakaan pinna mikään kilometrin mittainen ole :) Kun projektin jakaa sopiviin osiin, niin onnistuu mukavammin :)

   Poista
 2. Ihanan herkullisia kuvia! :)
  Kiitos kommentistasi tänään! Minulla ei ole viime vuosina enää pelargonien talvettaminen onnistunut. Tämänvuotiset vaaleanpunaiset ovat kyllä niin sieviä, että aion taas yrittää.
  Minulla on ollut joulu mielessä jo jonkin aikaa, mutta vielä en ole laittanut joululaskuria sivun yläreunaan. Kunhan syyskuu tulee! :)
  Tunnelmallista loppukesää!

  VastaaPoista