27. joulukuuta 2017

Jouluni

Joulun pyhät kuluivat talvisissa tunnelmissa mökillä perheen kesken. Ihanaa, kun oli valkoinen joulu. Jouluun kuului hyvää ruokaa, munatotia, paljon joulumusiikkia, palapelin rakentamista, ristikon ratkomista, ulkoilua ja rauhallista yhdessäoloa. Mukavia päiviä siis, mutta jotenkin se joulun tunnelma jäi ehkä tänä vuonna saavuttamatta. En silti sure sitä, vielä tulee uusia jouluja ja uusia mahdollisuuksia tuntea joulun taikaa.


Luumutortuilla herkuteltiin useaankin otteeseen ja ne tehtiin tänä vuonna tällaisiksi pieniksi ympyröiksi. Nämä olivatkin hyviä ja sopivan kokoisia nautittavaksi kaiken muun jouluruoan keskellä.


Munatotia juotiin aatonaaton iltana ja kylläpä maistui. Tätä täytyy kyllä tehdä taas ensi vuonna :)


Jouluaatto ja -päivä olivat ihanan aurinkoisia. Oli hienoa ulkoilla valoisan aikaan pitkästä aikaa, arkena kun ei juuri ehdi ulos ennen kuin aurinko on laskenut. Ihanaa, että päivä on alkanut jo pikkuhiljaa pidentyä.

Minun jouluni ei ole vielä ohi :) Aion sytyttää kynttelikön ja nuuskutella piparitaloa vielä niin pitkään kuin hyvältä tuntuu. Lomailen nämä välipäivät, nautiskelen kiireettömästä olosta ja mutustelen joululta jääneitä herkkuja. Käännän katseeni kohti uutta vuotta vähän myöhemmin. Iloisia vuoden viimeisiä päiviä itse kullekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti