15. joulukuuta 2017

Jouluista luettavaa

Jouluisia kirjoja ja lehtiä on kiva lueskella näin joulun alla. Jouluna kaivan usein esiin vanhoja jouluisia lastenkirjoja ja luen, vaikka muistankin tarinat ulkoa :) Olen kartuttanut jouluista lukemistoani myös kirpputoreilta ja koitan usein tähyillä jouluisia Aku Ankkoja ja vaikkapa leivontakirjoja.

Kotilieden paras joulu (2013) on yksi onnistuneista kirppislöydöistäni. Kirjassa on jouluisia leivonta-, ruoka- ja herkkuohjeita ja vinkkejä joulukoristeluun, -askarteluun ja -lahjoihin. Joululehtiä olen myös haalinut jonkin verran kirppareilta, mutta jotta kokoelmani ei kasvaisi valtavaksi, pyrin säilyttämään ainoastaan ne, joissa on jotain todella erityistä.


Aku Ankkoja en oikein pitkin vuotta jaksa enää nykyään lukea, mutta jouluiset ankkatarinat viihdyttävät minua edelleen. Loma-albumin olen löytänyt kirpparilta, mutta tuo Lahjajahti taitaa olla lahjaksi saatu.


Yksi vanhoista lastenkirjasuosikeistani on Gunilla Hanssonin Sallan ja Samulin joulutouhut vuodelta 1989. Kirjassa kerrotaan sisarusten, Sallan ja Samulin, perheen jouluvalmisteluista jouluaaton aattona. Tarina on aika hassu ja sen viehätys varmasti perustuu nostalgiaan: tätä on luettu lapsuuteni jouluina 90-luvulla ja kuvia katseltu niin paljon, että ne edelleen muistaa ulkoa.


Luin muutama päivä sitten loppuun myös jouluisen romaanin, David Baldaccin Jouluksi kotiin vuodelta 2007. Oli helppolukuinen hyvän mielen romaani ja ilmeisesti aika lailla erilainen kuin muu Baldaccin tuotanto. Sopii siis hyvin näin joulun alla luettavaksi tai sitten tarinan (ja suklaarasian) kanssa voisi käpertyä sohvan nurkkaan joulun välipäivinä. Luulen tosin, että itselleni riitti yksi lukukerta :)

Seuraavaksi voisinkin ottaa luettavakseni muutaman jouluisen Ankkalinna-tarinan. Leppoisaa perjantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti