15. lokakuuta 2019

Joulukukkaprojekti

Hei taas ja mukavaa lokakuuta! Tänä vuonna jouluiset ajatukset antavat odottaa itseään. Monesti tähän aikaan vuodesta ajatukseni askartelevat jo jonkin verran joulujuttujen parissa, mutta ei tänä vuonna. Vuosi sitten olin käynyt näihin aikoihin jo penkomassa joulukoristelaatikkoani ja leiponut piimäkakkua, mutta tänä vuonna ei vielä ole ollut intoa sellaiseen. Eikä se tietenkään haittaa, hyvin ehtii jouluisten askareiden pariin vähän myöhemminkin :)

Yksi ihana jouluvalmistelu kuitenkin on jo vähän aluillaan. Aion tänäkin vuonna kokeilla, miten amaryllisten kasvattaminen onnistuu ja uudet sipulit tulivat eilen. Sipulit oli pakattu somasti papereihin, vähän kuin joululahjoiksi. Tänä jouluna minulla (toivottavasti) kukkii kolme erilaista amaryllistä: Mystica, Flamenco Queen ja Elvas, tosin yhden näistä ajattelin antaa lahjaksi, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan. Viime syksynä istutin amaryllikset marraskuun puolivälissä, joten odottelen vielä hetken, ehkä kuun vaihteeseen saakka. Viime vuonna kasvu oli tosi hidasta, ja mietin, että se saattoi johtua asuntomme viileydestä, mutta ehkä myös siitä, että kastelin multaa istutuksen yhteydessä tosi nirkoisesti, vaikka ilmeisesti siihen alkuun reilumpi kastelu olisi tarpeen. Jännittävää nähdä, miten kasvatus tänä vuonna onnistuu!



Joulukukkaprojekti on siis hyvällä alulla. Ehkä tämän innoittamana saan pian kiinni muistakin joulusuunnitelmista. Hyvää viikon jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti