29. syyskuuta 2019

Jouluisia kirpparilöytöjä

Syyskuu lähenee loppuaan. Eilen saatiin nauttia ihanasta auringonpaisteesta ja tänään syyssateista. Vaahteroissa on jo kauniita ruskansävyjä ja muut lehtipuut seuraavat hiljalleen perässä. Tämä alkusyksy on kyllä mukavaa aikaa. Kuulaiden syyspäivien ja räiskyvien ruskan värien lisäksi olen tänä vuonna yrittänyt nauttia myös rapistuvan ja kuihtuvan luonnon tunnelmasta. Luin hiljattain Riikka Kaihovaaran esseekokoelman "Villi ihminen ja muita luontokappaleita" ja sen jälkeen olen katsellut näitä kotikaupunkini ojanpenkkoja ja pusikoita hiukan uusin silmin.

Mutta päivän aihe oli oikeastaan muutama jouluinen kirpputorilöytö. Jaksan kierrellä kirpputoreilla aika satunnaisesti ja välillä selailla nettikirppiksiä. Aarikan Pikkiriikkinen-kynttilänjalkoihin tykästyin joskus selatessani kirppari- ja retroblogeja ja näitä etsiskelinkin nettikirppiksiltä jonkin aikaa ennen kuin onnisti. Aarikan museonettisivun mukaan Pikkiriikkinen-kynttilänjalat on suunniteltu 1960-luvulla.
Menneet vuodet näkyvät näissä pikkuisissa kynttilänjaloissani, ja mietin saisiko värit vielä kauniimmiksi öljyämällä. Toisekseen näihin sopivia kynttilöitä ei ole kovin helppoa löytää, koska ymmärtääkseni niitä pieniä pallonmuotoisia kynttilöitä, joita näkee kuvissa näiden kanssa, ei nykyisin valmisteta. Ehkä niihinkin voi hyvällä tuurilla joskus törmätä kirpparilla.


Niin ikään kirpputorilta on tarttunut matkaani myös muutama joululehti. Viime vuoden Kaikkien aikojen jouluherkut -lehdessä oli joitain aika hyvänkin oloisia reseptejä ja paljon kasvisruokia, mikä sopii minulle. Kotilieden jouluherkut -lehti on vuodelta 1996 ja näitä minulle jo nostalgisia ysärireseptejä olisi kiva kokeilla. Nyt kun vain jostain löytyisi inspiraatiota myös leipomiseen ja ruoanlaittoon.

Hyvää alkavaa viikkoa ja lokakuun alkua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti