15. syyskuuta 2019

100 päivää jouluun


Hei ja hyvää syksyä! Jouluun on enää 100 päivää ja jotenkin tuntui sopivalta palata blogin pariin juuri tänään. Vuosi on kulunut hyvin ja nopeasti. Kesä jäi mieleen lämpimänä ja leppoisana ja nyt edessä on pitkä ja ihana joulunodotusaika, sekä tunnelmalliset pimeät syysillat. Mikäs sen mukavampaa!

Jouluvalmisteluja en ole vielä aloittanut, vaikka monia joulujuttuja voisi tehdä jo heti näin syksyn tullen. Voisi vaikka keittää, soseuttaa ja pakastaa lantut ja porkkanat, aloittaa lahjaneuleiden neulomisen, piirtää piparitalon kaavat ja askarrella kortit. Nyt kun satokausi on parhaimmillaan voisi myös kokeilla joitain uusia jouluherkkuja, kuten kurpitsalaatikkoa (lanttulaatikon tyyliin) tai juuresterriiniä. Kaikkia ihania makeita herkkujakin voisi alkaa pikkuhiljaa testailla, jotta lähempänä joulua olisi lahjaherkut ja aattoillan jälkkärit mietittyinä. Saapa nähdä, miten tänä vuonna käy: ryhdynkö toimeen jo hyvissä ajoin vai jäävätkö valmistelut viime tinkaan ja puolitiehen. Kumpi tahansa on ihan ok, yritän viettää stressittömän joulun tänäkin vuonna :)Viime vuonna minulla oli pari amarylliksen sipulia, jotka kasvatin kukkiviksi joulun alla ja alkuvuoden aikana. Ensimmäisessä kuvassa näkyvä kerrottukukkainen amaryllis aukaisi ensimmäiset nuppunsa juuri jouluna, mutta raidallinen alkoi kukkia vasta joulun jälkeen, muistaakseni tammikuussa. Kukkien kasvua oli hauska seurailla ja selailinkin jo netistä, millaisia amarylliksiä tänä vuonna kokeilisin. Toki minulla on nämäkin sipulit tallessa: ne ovat hengailleet parvekkeella koko kesän ja kasvattaneet pienet lehdetkin. Vaikea sanoa onko niistä kukkimaan uudelleen, mutta ainakin aion yrittää. Pikkuhiljaa ne kai pitäisi siirtää viettämään lepovaihetta viileään.

Tästä se joulun odotus taas alkaa: pienin askelin, tunnelmaa hakien ja suunnitelmia tehden. Tervetuloa mukaan!

6 kommenttia:

 1. Hyviä ajatuksia ja ihania kuvia!
  Mukavaa kun nyt voi jo virallisesti alkaa tunnelmoida ja odottaa joulua. :)
  Kaunista syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Huomasin, että sinäkin olit tänään joulutunnelmissa omassa blogissasi, kiva juttu! :) Tästä on mukava aloittaa tunnelmointi ja valmistelu :)

   Poista
 2. apua miten kauniita amarylliksiä on olemassa.haluaisi kaikki mutta yritän olla tiukkana.joulukaktus taisi huomata että 100 päivää jouluun kun ryhtyi kukkimaan eilen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Amarylliksiä on tosiaan hurjasti erilaisia ja toinen toistaan kauniimpia :) Ja hauska, miten joulukaktus osasikin alkaa kukkia juuri sopivasti! Hyvää syyskuun jatkoa!

   Poista
 3. Kaunis Amaryllis!
  Täältä löytyi ihana blogi. Jäin lukijaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari, kiva kun jäit lukijaksi! Hyvää syyskuuta!

   Poista