3. marraskuuta 2017

Joulukoristeita inspiraatiokuvissa

Sinistä jouluksi -blogissa oli lokakuussa kivoja jouluisia inspiraatiokuvia, joissa oli leikitelty erilaisten koristeyhdistelmien kanssa. Halusin kokeilla itsekin jotain samantapaista, joten kaivoin joulukoristelaatikot esille ja ryhdyin kuvaamaan.


Aloitin murretun punaisen ja kullan yhdistelmällä. Perinteiset joulun värit toimivat ainakin minulle aina. Tässä mattapintaisen puukoristeen ja kiiltävän koristenauhan yhdistelmä on mielestäni myös kaunis.


Seuraavaksi lisäsin kuvaan vähän ruskeaa: maalattuja piparkakku-massakoristeita. Ihan kiva yhdistelmä, tosin en ole varma sopivatko nuo pastellinsävyiset puuhelmet ja oranssiin taittava ripustusnaru kokonaisuuteen :)


Ehkä sittenkin parempi yhdistelmä tulee, kun kokonaisuuteen lisää kristallia ja valkoista. Tämä lienee oma lempiyhdistelmäni :)


Sitten vaihdoin puukoristeen tilalle kirkkaanjoulunpunaisen kynttilän. Tässäkin on mielestäni kivoja kontrasteja: kiiltävää ja mattaa, pehmeää ja kovaa, läpinäkyvää ja läpinäkymätöntä. Suloinen huopatonttu sopii mukavasti kristallin vierelle, mutta ehkä tämä kokonaisuus olisi kaivannut punaisen lisäksi vielä muutakin väriä, vaikka vihreää tai sinistä.


Sitten lisäsin kokonaisuuteen vielä punaisen joululiinan ja hiukan vihreää. Punaiset virkatut liinat kuuluvat kiinteästi joulusisustukseeni: ne ovat kauniita, perinteisiä ja ennen kaikkea niillä on minulle suurta tunnearvoa. Puinen tulppaani taas on minun uusimpia koristeitani. Tai ei se niin uusi taida olla, lienee jo 90-luvulta, mutta sain setin näitä itselleni viime keväänä. Kristallikoristeet eivät tässä yhdistelmässä pääse oikein oikeuksiinsa, mutta onneksi niitä varten näytti olevan jo muita kivoja yhdistelmiä.

Tämä olikin kiva harjoitus. Hauskasti näkee samat vanhatkin koristeet vähän uudessa valossa kun niitä katselee kuvissa. Toistaiseksi pakkasin kaikki koristeet vielä takaisin laatikoihinsa, ne saavat vielä hetken odottaa, että joulu hiipii vielä pikkuisen lähemmäksi:)

Tunnelmallista viikonloppua!

2 kommenttia:

 1. Meillä on jo jouluvalot esillä, ja pian tulee valkoinen joulukuusi:)!
  Kivaa joulun odotusta♥

  https://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on näkynyt jouluvaloja jo ihmisten ikkunoilla ja pihoilla. Ja nyt niistä tosiaan on iloa, kun on muuten jatkuvasti niin pimeää :) Valkoinen joulukuusi kuulostaa hienolta! Kiitos kommentista ja hyvää joulun odotusta!

   Poista