19. marraskuuta 2017

Tähtikoristeet

Puuhelmistä tehtyjä tähtikoristeita on näkynyt viime aikoina vähän siellä täällä ja päätin itsekin kokeilla sellaisten askartelemista, kun sopivia helmiäkin löytyi kaappien kätköistä. Näihin tähtiin käytin pyöreitä ja pitkulaisia puuhelmiä sekä pieniä muovihelmiä. Tähtien kokoamiseen käytin ohutta rautalankaa. Tähtiä voi helposti tehdä myös pelkistä yhdenkokoisista pyöreistä helmistä, mutta pienet helmet auttavat piilottamaan suurempien helmien välissä kulkevaa rautalankaa.


Tällaisia pieniä koristeita on mukava näprätä ja valmistakin tulee melko nopeasti, kunhan saa kiinni ideasta. Vastaavanlaisia voisi tehdä vaikka koristeeksi lahjapaketin päälle ja oikeastaanhan tällainen koriste on pikkuinen lahja jo itsessäänkin. 

Tänä viikonloppuna oli taas Suomen kädentaidot -messut ja tapani mukaan olin siellä ihmettelemässä. Pieniä ostoksiakin tein, mm. ohuita pillejä pillihimmeleitä varten. Tänään tein jo yhden harjoituskappaleen, mutta näköjään himmelin teko ei olekaan ihan helppoa! Katsotaan, karttuvatko taitoni niin paljon, että tohdin jossain kohtaa esitellä oman versioni pillihimmelistä täälläkin :)

2 kommenttia:

  1. Kauniit tähdet! Olis tosi kivoja joulupakettien päälle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eeviregina! Näitä tosiaan voisi askarrella pakettien päälle. Varmaan vaikka lasihelmistäkin tehtynä tulisi kivoja :)

      Poista