29. lokakuuta 2017

Koristenaamio halloweeniksi

Halloween on pikkuhiljaa rantautunut Suomeenkin naamiaisten ja muiden halloween-juhlien muodossa. Halloween-rekvisiittaa ainakin näkyy olevan tarjolla kaupoissa moneen lähtöön. Me olemme juhlistaneet halloweenia ja sadonkorjuuaikaa monesti kurpitsoita kaivertaen ja herkutellen, mutta tänä vuonna pidimme noista juhlallisuuksista taukoa.

Innostuin kuitenkin tekemään halloween-hengessä meille yhden koristeen: pupunaamion paperimassasta. Tavoitteena oli jotain hiukan karmivaa ja pikkuisen häijyn näköistä :)


Paperimassan tein munakennoista. Munakennot ovat huokoisia ja hienontuvat helposti kun ne repii pieneksi ja liottaa yön yli vedessä. Hienonsin liotetut munakennot sauvasekoittimella ja siivilöin massan keittiöpyyhkeen lävitse. Siivilöidessä on oltava tarkkana, että pientä paperikuitua ei pääse viemäriin, sillä se kuulemma tukkii helposti putket. Lisäsin massaan reilusti liimaa, mutta rakenne jäi melko murenevaksi. En oikein tiedä millaista itse tehty paperimassa parhaimmillaan on, mutta minä en ole saanut siitä koskaan kovin helposti muokattavaa.


Joka tapauksessa, muotoilin pupun naaman foliosta tehdyn aihion päälle ja tein korvat erikseen. Työn kuivumiseen meni viikon verran ja lopuksi maalasin sen akryyliväreillä. Nuo hampaat ovat minusta oikeastaan parasta koko naamiossa. Ne on tehty sirunmuotoisista muovihelmistä, jotka maalasin myöskin akryyliväreillä. Idea hampaisiin tuli Donnie Darko -elokuvasta, vaikka oma naamioni onkin reilusti lempeämmän näköinen kuin elokuvan vastaava :)

Lokakuu alkaa lähestyä loppuaan ja marraskuussa joulun odotus jo pyörähtääkin käyntiin oikein toden teolla. Kaikenlaisia kivoja askarteluja ja muita joulupuuhia onkin jo suunnitelmissa. Eli ensi kerralla taas jouluisempia aiheita!

Hauskaa Halloweenia!

2 kommenttia:

  1. Aivan mahtava! Justiin sopivan karmiva. Äkkisilmäyksellä söpö ja harmiton, mutta kun tarkemmin katsoo niin...

    Outi

    VastaaPoista
  2. Kiitos ilahduttavasta kommentista, Outi! Hauskaa, että pikkuisen karmiva tunnelma välittyi sinnekin :)

    VastaaPoista