10. marraskuuta 2019

Pikkuisen joulua

Marraskuu on täällä, loskakeleineen ja vesisateineen. Perjantaina meillä satoi lunta ja hetken näytti jo talvelta. Eilen lumisade oli kuitenkin vaihtunut sumuksi, vesisateeksi ja loskaksi ja nyt loskakin on sulanut pois. Vesisade ropisee ulkona, mutta onneksi sisällä on lämmintä ja mieltä lämmittävät jouluiset puuhat.Eilen kaivelin ensimmäiset joulukoristeet esiin: vähän valoja ja yksi pähkinänsärkijöistäni. Pikkujoulukuusi pääsi esille tänä vuonna erityisen aikaisin, koska nappasin sen mukaan mökiltä jo viikko sitten. Otin näitä pieniä kuusentaimia tänä vuonna useammankin, joten jos haluan, voin laittaa niitä esille vielä lisääkin.

Eilen katselin myös vuoden ensimmäisen jouluelokuvan: Rakkautta vain (Love Actually), joka on ollut katselulistallani jo useamman vuoden. Oikeastaan aika erikoista, että en ole tuota elokuvaa koskaan nähnyt, koska se on jo vuodelta 2003 ja tulee kaiketi telkkaristakin melkein joka vuosi. Elokuvan kanssa nautiskelin vuoden ensimmäisen glögilasillisen ja kyllähän se taas pitkän ajan jälkeen maistui. Seuraavana katselujonossa on The Christmas Chronicles.


Joulukukkaprojekti etenee myös hyvin ja omalla painollaan. Yksi sipuleista on kasvattanut jo kelpo kukkavarren ja toinen seuraa perässä omalla varrellaan. Kolmas uusista sipuleistani on kasvattanut vasta pienet lehdentyngät, joten sen kukkimista saan vielä odotella luultavasti pitkäänkin. Ihan hyvältä kuitenkin vaikuttaa ja hauskaa, että kukintaa riittänee tänä vuonna sekä joulunalusajalle että jouluksikin.

Tunnelmallista sunnuntaita!

4 kommenttia:

 1. Olen katsonut Love actuallyn jo monena jouluna, kun se on omana. Samoin the Holiday tuli taas jo katsottua. Nuorimmaisen kanssa on katsottu Mutta mitä tapahtui joulupukille -trilogia ja animaatiojouluelokuvia, jotka katsotaan joka vuosi. Pähkinänsärkijä-elokuvat on katsottu myös, mutta ne pitää vielä ennen joulua katsoa uudelleen. Elokuvateatterin joulu-uutuudet pitää käydä katsastamassa, jos ehdimme. 📺📽

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen katsellut aika vähän jouluelokuvia, mutta parina viime vuonna olen koittanut tsempata asian kanssa :) Holidayta en ole nähnyt, joten otanpa senkin katselulistalle. Samoin katsoin, että Netflixissä oli joku versio Pähkinänsärkijästä, jonka myös voisin vilkuilla :) Viime vuonna katselin norjalaisen animaation "Lumeton joulu", ja se oli minusta niin hauska, että saatan katsella sen joskus vielä uudelleenkin. Mukavaa viikkoa!

   Poista
 2. Oi kunpa osaisi ottaa tällaisia joulukuvia kuin sinä, valoisia, ilmavia ja tyylikkäitä!
  Löysin sattumalta Netflixistä Saiturin joulun vuodelta 1984. Aika klassinen, rauhallinen versio - pidin.
  Lukijalistan laatiminen blogille onkin ollut vaikeampaa kuin kuvittelin, koska kutsu lähtee sähköpostiosoitteeseen (mieluiten gmail), eikä nykyään moneltakaan bloggaajalta sähköpostiosoite ole näkyvissä. Jos voit lähettää minulle viestin osoitteeseen sara(dot)villaemilia(at)gmail(dot)com, lähetän sinulle sitten kutsun.
  Ihanaa joulunodotusta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi :) Kuvauspäivänä taisi olla aurinkoista tai ainakin valoisampaa kuin on ollut aikoihin. Vaikea on löytää valoisaa aikaa kuvaukselle tähän aikaan vuodesta. Minä katselin tuon vuoden -84 Saiturin joulun viime joulun alla, siinä oli kyllä tunnelmaa :) Hiljattain katselin myös Netflixistä animaation Klaus, joka oli jouluinen ja enimmäkseen aika kiva :) Laitoin sinulle postia, hyvää joulunodotusta!

   Poista