6. joulukuuta 2019

Joulukuun alkua

Hei, miten jouluvalmistelut sujuvat? Aika lentää kuin siivillä ja nyt on jo joulukuun kuudes päivä. Välillä oli jo ihan talvistakin, lunta ja pakkasta, mutta nyt sää on muuttunut taas syksyisempään suuntaan ja lumesta ei ole tietoakaan. Onneksi jouluun on vielä yli kaksi viikkoa, joten mitä vain voi tapahtua.

Minä virittelin itselleni taas suklaakalenterin puiseen lokerikkokalenteriini. Olin aikeissa hankkia myös jonkin nätin kuvakalenterin, mutta lopulta en onnistunut löytämään sopivaa niistä muutamasta kaupasta, joissa jaksoin poiketa. Ei se mitään, ehkä ensi vuonna.


Amaryllikseni ovat jo täydessä kukassa. Ne näyttävät ihanilta ja tuo amaryllis, joka kukkii vasta yhdellä kukkavarrella, on alkanut kasvattaa toista vartta lehtiensä suojassa. Toiveissa siis on, että saan nauttia kukkaloistosta vielä pitkään. Toinen amaryllis kasvatti heti kolme vartta, jotka kaikki sojottavat vähän kuka minnekin, mutta kauniilta ja somasti erilaiselta näyttää sekin.
Olen jatkanut myös jouluelokuvien katselemista ja nyt katseltuna on The Christmas Chronicles ja Klaus. Molemmat olivat vauhdikkaita ja etenkin ensiksi mainitussa oli aika kivasti jouluista tunnelmaa. Vielä tämän vuoden katselulistalla on Skipataan joulu (Christmas with the Kranks) ja ehkä myös The Muppet Christmas Carol. Tämän joulun lempparimusiikkia on ollut Sian joulualbumi vuodelta 2017 Everyday is Christmas ja sieltä erityisesti kappale Snowman. Toinen joululevy, jota olen kuunnellut, on Ana Gasteyerin albumi Sugar & booze, jossa on humoristinen, vintagehenkinen ja hyvin amerikkalainen tunnelma (en oikein osaa kuvailla tämän paremmin :). Ne kaikkein perinteisimmät joululaulut eivät vielä ole vetäneet puoleensa, mutta niidenkin aika tulee vielä varmasti.

Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa sitten vielä kaikille! Palataan taas jouluisiin tunnelmiin, kunhan ehditään!

2 kommenttia: