15. syyskuuta 2017

Lähtölaskenta jouluun

Niin se vaan vuosi on taas kääntynyt syksyyn ja jouluun on enää 100 päivää. Jouluiset ajatukset alkavat pikkuhiljaa risteillä mielessä ja näin syksyn pimenevinä iltoina onkin ihan mukava jo vähän suunnitella tulevan joulukauden juttuja. 

Löysin luonnoksista tekstin, jota olin kirjoittanut viime joulun välipäivinä. Olin kirjoittanut muistiin juttuja, joita en tehnyt joulun alla ja joita olin jäänyt kaipaamaan. Teksti jäi silloin julkaisematta, mutta nythän siihen on hyvä palata. Tässäpä siis idealistaa joulukaudelle 2017:

  • Kaivan hyvissä ajoin marraskuussa pienen kuusentaimen juurineen perheeni mökiltä (maanomistajan luvalla) ja laitan veteen lasipurkkiin.
  • Katson enemmän jouluelokuvia. Viime jouluna katsoin vain The Grinch -elokuvan ja ensimmäisen Yksin kotona -elokuvan. The Polar Express minulla on ollut listalla jo monta vuotta ja joulua, mutta se on edelleen katsomatta. Jospa tänä vuonna!
  • Teen munatotia.
  • Teen Spotify-listan omista joululaulusuosikeistani. Kuuntelin viime jouluna aika paljon joulumusiikkia radiosta ja Spotifyn valmiilta joululaululistoilta, mutta joitain suosikkejani olisin voinut kuunnella enemmän.
  • Laitan jouluisen taustakuvan puhelimeeni jo hyvissä ajoin marraskuussa tai viimeistään ensimmäisenä adventtina.
  • Käyn jouluostoksilla. Viime jouluna en tainnut juurikaan kierrellä kauppoja joulun alla. Vaihdan nykyään lahjoja vain muutaman läheisen kanssa, joten isoja jouluostoksia ei nykyään tarvitse (onneksi) tehdä. Kaupoissa on kuitenkin joulun alla aika kiva tunnelma, kun joululaulut soivat ja ihmisiä on paljon.
Kiva, että olin laittanut muistiin juttuja tuoreeltaan viime joulun jälkeen. En varmaan ainakaan kaikkia näitä olisi muuten enää muistanut. Jospa näistä ainakin osan toteuttaisin jo tulevana jouluna.

Tästä se taas lähtee, matka kohti joulua. Joka vuosi se on tuttu ja uusi samalla kertaa ja aina yhtä tärkeä ja rakas. Ja ennen joulua saamme nauttia myös ihanasta syksyn tunnelmasta ja väriloistosta. Toivottavasti edessä on aurinkoinen ja lämmin syksy ennen talven pimeyttä ja pakkasia.

Niin, ja kuvassa talvista tunnelmaa viime loppiaiselta :)

4 kommenttia:

  1. Onpa mukava idealista :) Itse olen kuunnellut Spotifystä omaa joululaululistaani jo varmaan kuukauden päivät, aina päivittelen sitä kun jostain löytyy hyvä joululaulu listalle :) Jouluelokuviakin olen jo alkanut katselemaan, niillä on niin ihana tunnelmoida! Grinch ja Yksin kotona 1 ja 2 ovat mielestäni parhaita joululeffoja ikinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Grinchin katsoin viime joulun alla ensimmäisen kerran ja se pääsi ehdottomasti lempijouluelokuvieni joukkoon :) Yksin kotona -sarjan kaksi ensimmäistä osaa taas ovat tuttuja jo lapsuudesta ja niitä katsellessa tulee aina niin mukavan nostalginen olo :) Toivottavasti tänä vuonna löytyy uusia suosikkeja!

      Poista
  2. Minun listalla olisi myös tuo munatoti! Kerran olen jo varannut kaikki tarvikkeet sitä varten, mutta jostain syystä jäi tekemättä. Otetaanko tavoitteeksi, että tänä jouluna se toteutetaan?

    Kohti Joulua -joulublogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun listallakin munatoti on ollut jo useamman vuoden :) Ehdottomasti toteutetaan tänä jouluna! Kiitos kommentista!

      Poista