23. syyskuuta 2018

Ruskaretkellä

Ennen kuin ryhdyn toden teolla fiilistelemään joulua, on aikaa nauttia syksyisistä tunnelmista. Meillä Pirkanmaalla syksy vasta tekee tuloaan, mutta pohjoisemmassa kesä on jo kääntynyt syksyksi. Olen jo tovin haaveillut ruskaretkestä Pohjois-Suomen suunnalle ja tänä vuonna ehdimme pitää viikon loman juuri tässä syyskuun puolivälin tienoilla ja suuntasimmekin Kuusamoon, Rukalle. Rukalta on enää lyhyt matka Oulangan kansallispuistoon ja teimme siellä muutaman lyhyemmän päivävaelluksen. Pääsimme kokemaan myös hiukan Lapin taikaa Riisitunturin kansallispuistossa.

Yllä olevat kuvat on otettu Oulangan kansallispuistosta. Meillä kävi hirmu hyvä tuuri säiden suhteen ja poutaa ja auringonpaistettakin riitti. Oulangan kosket ja kalliot tekivät vaikutuksen ja ruskan värit kaikessa kirkkaudessaan olivat mieleenpainuvat. Näimme myös kuukkeleita, jotka pelottomasti kärkkyivät herkkupaloja eväitään syöviltä ihmisiltä, mutta en onnistunut saamaan niistä kuvia.
Nämä kuvat taas on otettu Riisitunturin kansallispuistosta, joka on Lapin läänin puolella. Tunturi punaisena hohtavine varvikkoineen oli hieno kokemus ja jokin toinen kerta voisin suunnata ruskaretkelle vielä kauemmas pohjoisen tuntureille.

Toivottavasti tänä vuonna saadaan kaunis ruska-aika meille Etelä-Suomeenkin. Pienemmän vaivan ruskaretken voisi vielä tehdä ihan tähän lähimetsiin. Hyvää alkavaa syyskuun viimeistä viikkoa! Nautitaanhan syystunnelmasta!

2 kommenttia:

 1. Ihania maisemia ja upeita värejä.
  Täällä Itä-Suomessa pihlajat ovat tänä vuonna erityisen hienoja ja koivuillakin on hyvä syysväri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Minäkin tänään katselin työpaikan pihalla, että siellä kasvavat vaahterat alkavat jo olla kauniin värisiä. Syksy on ihanaa ja kaunista aikaa :)

   Poista