15. marraskuuta 2016

Piparkakkukorvakorut

Nämä suloiset piparkakkukorvakorut jatkavat joulua arkeen -teemaani. Joulukorut on hauska tapa tuoda jouluista tunnelmaa ihan tavallisiin arkipäiviin ja arkiasuihin. Ostin tämän korvisparin Herkkusuukoruista Suomen kädentaidot messuilta pari vuotta sitten. Vaikka piparikorvikset pysyvätkin suurimman osan vuodesta korurasian suojissa, pääsevät ne joulukuussa korviini roikkumaan lähes joka päivä ja saavat minut jouluiselle mielelle aina kun vilkaisen peiliin.

Samaiset käsityömessut ovatkin taas jo ihan nurkan takana: ensi viikonloppuna on jälleen tarkoitus lähteä messuhumuun Pirkkahalliin. Messuilta olen usein ammentanut jouluistakin inspiraatiota, vaikka varsinaisista joulumessuista ei olekaan kyse. Koska messut järjestetään aina näihin samoihin aikoihin, taitaa jouluteema tulla mukaan messuille vähän niin kuin itsestään. 

Tykkään tehdä joulukortit itse joka vuosi ja monesti ideat ovat minulla vielä tähän aikaan vuodesta hakusessa. Usein olenkin hankkinut korttiaineksia ja -inspiraatiota messuilta, mutta tänä vuonna idea on jo valmis enkä tarvitse uusia tarvikkeitakaan. Neulahuovutuksesta innostuin viime kokeilun aikoihin niin, että toivon löytäväni messuilta kotimaisia huovutusvilloja. Lauantaina messuilla näkyi myös olevan huovutukseen liittyvää ohjelmaa. Kaiken kaikkiaan mukava mennä messuilemaan: ihastelemaan suomalaista käsityötä ja inspiroitumaan kaikesta taidokkaasta ja kauniista. (Se mitä en niinkään odota, on se lauantainen messuruuhka, mutta ehkäpä siitäkin selviää jälleen rennolla ja kiireettömällä asenteella:) 

2 kommenttia: