30. lokakuuta 2016

Jouluinen tuorepuuro

Joulunalusaika menee minulla usein ohi liian nopeasti. Suunnittelen monenlaisia joulupuuhia, mutta lopulta päädyn toteuttamaan niistä vain muutaman. Loppuvuoteen liittyy usein kaikenlaisia kiireitä ja suuret jouluiset suunnitelmat hautautuvat muiden juttujen alle. Tänä vuonna ajattelinkin koittaa tuoda joulua arkeeni pienillä, vaivattomilla keinoilla, jotta joulu olisi mukana arjessani koko pimeän loppuvuoden ajan.

Yksi helppo keino tuoda jouluista tuoksua ja tunnelmaa arkiaamuihin on joulunmakuinen tuorepuuro. Tykkään tehdä tuorepuuroaamiaisia ympäri vuoden, koska olen sitä ihmistyyppiä, joka mieluummin torkkuu vielä vartin, kuin nousee valmistelemaan ravitsevaa aamiaista hyvissä ajoin ennen lähtöä. Internet on pullollaan hyviä tuorepuuroreseptejä, mutta oma jouluinen versioni menee jokseenkin näin:
  • Banaania
  • Kauraleseitä
  • Ruishiutaleita
  • Auringonkukansiemeniä
  • Chia-siemeniä
  • Vaniljajauhetta
  • Kanelia
  • Jauhettua inkivääriä
  • Kardemummaa
  • Jauhettua neilikkaa
  • Pakastepuolukoita
  • Maitoa (tavallista tai kasvimaitoa)
Varaa tuorepuuroa varten kannellinen astia. Soseuta banaani esim. haarukalla. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja marjat. Lisää maito. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli ja nappaa mukaan vaikka työmatkalle.

Tämä puuro maistuu makealta banaanin ja vaniljan ansiosta, hiukan kirpeältä puolukoiden vuoksi ja ajatukset virittyvät jouluun joulumausteiden saattelemina. Ajattelin myös kokeilla, miltä maistuisi tuorepuuro riisihiutaleista tehtynä: en ole varma, toimiiko se, mutta olisi ihana aloittaa arkiaamu jouluaaton riisipuurotunnelmissa.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalle!
    Jotenkin hassua, että tämä postaus tuli vastaan juuri tänään, kun saman päivän aamulla valmistin puolukka-banaanipuuroa joulumausteilla ja pähkinöillä. Liputan talvisin ja syksyisin höyryävän kuumien puurojen puolesta, mutta täytyypä tätäkin joskus testata :3

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista :)
    Olet oikeassa, näillä säillä perinteinen lämmin puuro maistuu erityisen hyvältä. Viikonloppuaamuina monesti varaankin aikaa puuron keittämiseen, mutta arkena turvaudun yleensä näihin kylmiin versioihin :)

    VastaaPoista