6. tammikuuta 2019

Loppiainen

Joulukausi on tullut päätökseensä jälleen kerran. Tai onhan vielä Nuutinpäivä 13.1. mutta minulla on ollut tapana korjata joulukoristeet talteen näin loppiaisena. Tällä kertaa joulu siirtyi ajatuksissa taka-alalle vähän huomaamattakin ja nyt ajatukset askartelevat jo tulevan vuoden projekteissa.


Ihan kaikkia joulukoristeita en tosin vielä  laittanut piiloon: amaryllikseni tulevat ilahduttamaan minua vielä varmaan pitkälle kevääseen. Kuvassa näkyvä vaaleanpunainen amaryllis aukaisi ensimmäisen kukkavartensa nuput juuri jouluksi ja pari viimeistä kukkaa kukkii yhä. Tuon lyhyemmän varren nuppu aukeaa varmaan ensi viikon aikana. Toinen amaryllikseni ei ehtinyt kukkaan lainkaan joulukauden puitteissa, mutta ei se mitään. Sekin näyttää aloittavan kukintansa ihan lähiaikoina. Meillä on asunnossamme aika viileää, ja luulen, että hidas kasvu johtuu siitä. Amaryllisten kasvua on ollut tosi kiva seurailla tässä syksyn ja talven mittaan, joten tätä aion kokeilla uudelleenkin. Aion toki myös säästää nämä sipulit ja kokeilla, jos saisin ne kukkimaan uudelleen jossain kohtaa. Lueskelin aiheesta jo vähän netistä ja ilmeisesti näiden uudelleenkukittaminen voisi olla mahdollista vuoden päästä keväällä.

Joulukuusestani otin koristeet pois, mutta pidän kuusta esillä vielä vähän aikaa. Oksien kärkiin on kasvanut pieniä silmuja, mutta kuusi myös varistaa jonkin verran, eli voi olla, että hankkiudun siitä eroon jo aika pian.

Tähän päätän tämän joulukauteni ja blogin pitämisen tällä erää. Kiitos kaikille lukijoille ja myös suuri kiitos teille, jotka olette jaksaneet kommentoida! Ja kuten Joulu tulee laulamalla -laulussa lauletaan:

 "Niin joulun äänet käyvät nukkumaan,
 mut vuoden päästä taas näin ne palaa meidän luo!" 

Eli ensi kertaan!

3 kommenttia:

  1. Haikealta tuntuu. Tapaamisiin viimeistään vuoden lopulla! :)
    Minä poistin ulkovaloja tänään ja siinä alkaa ihan itsestään hyräillä "Päättyy joulu vaikkei kenkään sois...".
    Oikein hyvää vuotta 2019!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! Kuten sanoit, hiukan haikeaksihan tässä menee :) Nähdään taas täällä ensi syksynä ja sillä välin sinun blogissasi! Oikein ihanaa vuotta 2019!

      Poista
    2. Lukemisen iloa sinullekin!
      Remes kuulostaa jännittävältä.
      Olin tosiaan ajatellut löytäväni haasteen kirjat omista hyllyistä, mutta hieman vaikealta näyttää. :D
      Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista