18. lokakuuta 2017

Porkkanakääretorttu

Porkkanakakun mieliteko iskee minulle aina näin syksyisin. Porkkanakakku on parhaimmillaan mehevää ja mausteista ja se tuo mieleen syksyn ja ehkä vähän joulunkin. Tällä kertaa tein kakun hiukan erilaiseen muotoon kääretortuksi. Sain idean Pinterestistä ja idea olikin hyvä. Ohje löytyy täältä: https://www.gimmesomeoven.com/carrot-cake-roll/ (katsottu 18.10.).


Tällä ohjeella kääretortusta tuli ihanan mehevä. Parhaimmillaan se oli leipomista seuraavana päivänä, kun täyte oli ehtinyt kunnolla jähmettyä ja maut tasaantua. Tätä torttua voisin tehdä uudelleenkin parin pikkumuutoksen kera. Mielestäni pähkinä- tai mantelirouhe tuo porkkanakakkuun mukavaa rakennetta ja makua. En ole varma voisiko kääretorttupohjaan laittaa mantelirouhetta, mutta ainakin sitä voisi ripotella pohjan päälle ennen täytteen levittämistä. Samoin jos tortun tekee tarkalleen linkin ohjeen mukaan, valmiiseen kääretorttuun jää päällimmäiseksi leivinpaperia vasten oleva puoli. Ensi kerralla käännän pohjan niin, että mielestäni nätimpi paistopinta tulee tortun ulkopuolelle :)

Herkullista viikon jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti